مزایا و معایب لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی یک روش برای بهبود ظاهر پوست روی نواحی صورت، گردن و دست است. در واقع لایه برداری شیمیایی برای حذف سلول های آسیب دیده پوست استفاده می شود و پوست جدید بازسازی شده و معمولا پوستی صاف تر و کم چروک تر از پوست های قدیمی است.

پوست جدید نیز موقتا به خورشید حساس است. این نوع از لایه برداری دارای سه نوع سطحی متوسط و عمیق است. در انجام لایه برداری شیمیایی، پزشکان آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA)، اسید ترشكلروز اسیك (TCA) یا فنل را به پوست اعمال می كنند. این روش یک درمان مؤثر برای لکه های صورت، چین و چروک پوست و رنگ پوست ناخوشایند است.در دو شکل زیر تفاوت قبل و بعد از لایه برداری شیمیایی قرار داده شده است:

لایه برداری شیمیایی


انواع لایه برداری شیمیایی 

با امدن لیزر ها این نوع از لایه برداری کمتر مورد توجه قرار گرفته است با اینکه اگر توسط متخصص پوست انجام شود و به بهترین شکل از آن مراقبت شود، نسبت به لایه بردارهای دیگر دارای نتیجه ی بهتری است و خیلی از عواملی که با لایه برداری های دیگر درمان نمی شوند با این روش درمان می شوند. لایه برداری شیمیایی به سه دسته تقسیم می شود:

دسته اول :

لایه برداری سطحی: از آلفا هیدروکسی اسید یا یکی دیگر از اسید های خفیف برای نفوذ تنها به لایه بیرونی پوست استفاده می شود که به آرامی پوست را از بین می برد.

دسته دوم :

لایه برداری متوسط: اسید گلیکولیک یا تری کلرواسوتیک برای نفوذ به لایه های بیرونی و سطح پوست به منظور حذف سلول های آسیب دیده پوست استفاده می شود. 

دسته سوم :

لایه برداری عمیق: اسید تری کلرواسید یا فنول برای نفوذ عمیق به لایه میانی پوست برای حذف سلول های آسیب دیده پوست استفاده می شود. بیماران بهبود قابل توجهی در ظاهر پوست می بینند. این روش برای صورت استفاده می شود و تنها می تواند یکبار انجام شود.

 لایه برداری شیمیایی


معایب و عوارض لایه برداری 

عوارض جانبی شایع به طور موقت هستند و شامل قرمزی، خشکی، خارش، سوزش و تورم جزئی می شوند. با این حال، لایه برداری شیمیایی پوست می تواند خطرات جدی و عوارض جانبی خطرناکی داشته باشد که می تواند دائمی باشد. شامل:

    • تیره یا روشن شدن رنگ پوست: این مورد می تواند در افراد با پوست تیره رایج تر باشد.
    • به جا ماندن جای زخم: این مورد می تواند دائمی باشد.
    • عفونت ها: افرادی که مبتلا به تبخال هستند ممکن است پس از  انجام لایه برداری عود کنند. به ندرت، لایه برداری شیمیایی می تواند عفونت های قارچی و باکتریایی ایجاد کند.  
    • آسیب به قلب، کبد یا کلیه: فنل مورد استفاده در لایه برداری های عمیق می تواند باعث آسیب به عضلات قلب، کلیه ها و کبد شود. 


مزایای لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی در کنار معایب و عوارض های خود دارای مزایایی نیز می باشد. سه نوع اصلی از لایه برداری صورت شیمیایی وجود دارد و هر کدام منافع منحصر به فردی برای پوست دارند.

    •  لایه برداری سطحی: باعث بهبود زخم های آکنه و بافت پوست می شود و اثرات آسیب های خورشیدی را کاهش می دهد. درمان برای بهبود ظاهر رنگ پوست خفیف و پوست خشن و همچنین بازسازی چهره، گردن، سینه و دست
    • لایه برداری متوسط: این درمان برای بهبود لکه های سن، خطوط و چین و چروک ها، کراتولون ها و تغییر رنگ پوستی استفاده می شود. همچنین می تواند برای صاف کردن پوست خشن و درمان کراتوز فعال استفاده شود.
    • لایه بردار عمیق: پوست آسیب دیده با آفتاب را درمان می کند، چروک های عمیق و درشت را از بین می برد و می تواند رشد های پیش سرطانی پوست را از بین ببرد.

قیمت و هزینه حدودی

هزینه ی این عمل وابسته به عواملی مانند مکان، تخصص ارائه دهنده و نوع پوست شما متفاوت است. لایه برداری سطحی می تواند به قیمت 150 دلار هزینه داشته و لایه برداری عمیق می تواند به مبلغ 3000 دلار یا بیشتر (به ویژه اگر نیاز به بیهوشی داشته باشند) برسد. به گفته انجمن جراحان پلاستیک آمریکا، میانگین هزینه فعلی یک لایه برداری پوست شیمیایی 673 دلار است. 


اقدامات قبل از انجام لایه برداری

    • سابقه پزشکی خود را مرور کنید: به ویژه در مورد قلب، کلیه یا کبد، اگر شما می خواهید از لایه برداری پوستی عمیق استفاده کنید. در مورد هر نوع دارویی که در حال مصرف یا اخیرا مصرف کرده اید، به خصوص آن هایی که ممکن است حساسیت پوست شما نسبت به خورشید را افزایش دهند و همچنین در مورد روش های زیبایی که در گذشته داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید.
      اگر از یک کرم رتینوئیدی مانند ترتینوئین استفاده کرده اید به پزشک خود اطلاع دهید.

    • یک معاینه فیزیکی انجام دهید:

پزشک شما پوست و محل مورد نظر خود را بررسی می کند. این به او کمک خواهد کرد تا مشخص کند که کدام نوع از لایه برداری های شیمیایی بیشتر برای شما سودمند است و چگونه ویژگی های جسمی شما مثلا تن رنگ و ضخامت پوست شما ممکن است نتایج شما را تحت تأثیر قرار دهد.

    • درباره انتظارات خود بحث کنید: با پزشک خود در مورد انگیزه ها و انتظارات خود و نیز خطرات احتمالی صحبت کنید. اطمینان حاصل کنید که شما درک می کنید که چه تعداد درمان ممکن است نیاز داشته باشید، چه مدت طول می کشد تا بهبود یابد و نتایج شما ممکن است چگونه باشد.

لایه برداری شیمیایی


مراقبت های بعد از لایه برداری 

  • استفاده از یک مرطوب کننده آبرسانی دو بار در روز برای از بین بردن خشکی و کنترل لایه برداری.
  •  جلوگیری از قرار گرفتن در معرض  نور خورشید برای مدت زمان 1 هفته
  •  به آرامی با پوست خود برخورد کنید و از هرگونه کشیدن پوست و مالیدن چیزی به آن خودداری کنید.
  • هنگامی که پوست مرطوب باشد، مراقب باشید. این به معنای اجتناب از استفاده از دستمال یا برس پاک کننده صورت پس از لایه بردار شیمیایی است. ممکن است خیلی خطرناک باشد. 
  • کرم ضد آفتاب مصرف کنید.
  • ماندن خود در فضای باز را محدود کنید.
  • از محصولات با مواد تسکین دهنده استفاده کنید.

مشاوره رایگان درباره پاکسازی پوست در کلینیک

بدون دغدغه با کلینیک24 تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

کلینیک دکتر راحمی (شرق تهران)

دکتر شیرین راحمی

تماس و مشاوره

ورود به این کلینیک

کلینیک مریم ( شمال تهران)

کلینیک زیبایی مریم نیاوران

تماس و مشاوره

ورود به این کلینیک

کلینیک دکتر محقق ( غرب تهران )

تماس و مشاوره

دکتر محقق

ورود به این کلینیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *